Bennem a világ - benne a világban / Önismereti tábor

Bennem a világ - benne a világban / Önismereti tábor

Időpont
-

Hol van a helyem a világban? Jó helyen vagyok? Mi ez, ami körülvesz, ami hat rám, aminek a része vagyok? Hogyan hat rám, és hogyan hatok rá - tudattalanul is, akár csak azzal, hogy jelen vagyok?
Ha ezek a kérdések foglalkoztatnak Téged is, várunk szeretettel egy közös gondolkodásra, alkotásra, elmélyülésre és helykeresésre a nyári művészetterápiás és környezetpszichológiai táborunkba.
Belső világunk (minden, ami bennünk zajlik; érzések, gondolatok, vágyak…) a külvilág érzékelését is meghatározza. A környezetünk formál bennünket és mi is formáljuk azt. Azonban gyakran elfelejtjük, milyen közvetlen ez a kapcsolat a minket körülvevő, befogadó világgal. A mindennapok rohanásában statikus díszletté válhat. Az épített környezetben, ahol (a konyhában felszaporodó mosatlan edényeket kívül) minden a változatlanság érzetét kelti, a gondolkodásunk, észlelésünk és viselkedésünk is merevebbé, rutin-szerűbbé válik?
Kaptuk vagy alakítottuk a környezetünket? Hogyan kerültünk oda, éppen arra a helyre, azok az emberek és tárgyak közé, arra a munkahelyre, abba a városba…? Hol vagyunk egyáltalán? Négy napig távol a megszokottól, más rálátás nyílik az otthoni képre is.
Nézzünk körbe! Keressük a helyünket a világban és azt a világot, amit magunkban hordozunk. Vajon milyen ez a két világ? Hasonlítanak? Átfednek? Egymásba érnek?
A táborban képzőművészeti (land-art, camera obscura, kollázs), írás, hang, természetkapcsolati és mozgásterápiás gyakorlatokkal dolgozunk csoportban, párban és egyénileg. Az eszközökről (alapanyagokról), amikre szükség lesz, a szervezők gondoskodnak.
A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges.
A tábort tartják: Mohácsi Ildi művészetterapeuta és Szili M. Hanna pszichológus, művészetterapeuta
Résztvevők száma: minimum 7, maximum 12 fő
Helyszín: Biofalu Máriahalom (Budapesttől kb.45 km)
Időpont: augusztus 10 (csütörtök) 10:00 - 13 (vasárnap) 17:00
Étkezés: Magunknak főzünk: jön velünk „főszakács” (aki fejben-kézben tartja ezt), de a krumpli pucolásban számít segítségre. Vegetáriánus ételek, kávé, tea…
Utazás: egyénileg (szervezünk majd telekocsit)
Részvételi díj:
szállás és étkezés 42.000,-/fő
+ a programok díja előjelentkezésben 2023.06.10-ig 46.000,-
2023.06.10-től 60.000,-
A jelentkezésed 30.000,- előleg befizetésével biztosíthatod.
Jelentkezni illetve kérdéseiddel hozzánk fordulni a következő elérhetőségeken tudsz:
Mohácsi Ildi ildi [dot] moha [at] gmail [dot] com (ildi[dot]moha[at]gmail[dot]com)
Szili M. Hanna pszi [dot] szilimhanna [at] gmail [dot] com (pszi[dot]szilimhanna[at]gmail[dot]com) +36305487115
Illetve az esemény felületén üzenetben.
Találkozzunk a táborban!
Hanna, Ildi

https://www.facebook.com/events/748233913751963/?ref=newsfeed