The service having id "google_buzz" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Nyári művészetterápiás tábor MMSZKE tagoknak

2022.08.25. - 10:00

Kedves Művészetterapeuták!

Idén is megtartjuk közösségépítő, önképző, önismereti táborunkat az Egyesület képzésén végzettek, illetve azon részt vevők számára.
A tábor önellátó és önszerveződő, egymásnak tartjuk benne a csoportfoglalkozásokat, és a táborban résztvevők felajánlásai mentén alakul ki a közös program.
Helyszíne egy nagyszékelyi kertes ház, Kovács Annáék családi nyaralója, amely immár negyedik alkalommal fogja biztosítani az ideális körülményeket elvonulásunkhoz.
A tábor önköltséges, az egyéni hozzájárulások pontos összegét később fogjuk meghatározni, a teljes ár négy napra kb. 25e Ft lesz (amely fedezi a közös étkezések alapanyagát is.)
Az időpont: 2022. augusztus 25-28. (csütörtök-vasárnap)
Legfeljebb 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni, hamarosan újra írunk a részletekkel kapcsolatban.
A szervezők:
Anna, Kornél, Anita
Kontakt: Eisler Kornél papardam@gmail.com

 

Egy kis izelítő a hangulatból:

https://drive.google.com/file/d/1DB5QpO3h4EjNXp0UqNNxsq2lHwafCyHg/view?u...

Költői est Csolnok

2021.07.03. - 17:00

Kedves Barátaink,

szeretettel várunk Benneteket 2021. július 3-án, szombaton, 17 órakor kezdődő költői estünkre. Első alkalmunk során hallottunk novellákat, verseket, regényrészletet, zenei előadást, láttunk kis színpadi jelenetet, művészi fotót, amelyek során a bennünk visszhangra talált szavak, gondolatok adják a következő est témáját, ezek alapján inspirálódhatunk, de más témával is érkezhetünk. (a hívószavak a következő oldalon találhatók, sárgával jelölve). Annak is örülünk, ha egymással összedolgozva adtok elő egy-egy kisebb jelenetet, performance-t. Az is előnyös lehet, ha röviden beszéltek az előadás előtt arról, hogy miért pont ezzel a darabot hoztátok. Aki nem volt jelen előző alkalommal, teljes mértékben és értékűen be tud csatlakozni a folyamatba, akár nézőként, hallgatóként is.

Az estnek szeretnénk egy kis formát adni: 17 órakor kezdünk az előadásokkal, utána rövid pogácsa- és ivószünet következik, majd közösen beszélgetnénk az előadás során felmerülő érzéseinkről, gondolatainkról, és ezután lenne alkalmunk kötetlen beszélgetésekre az udvaron, a kertben, és a kulináris élvezetekre is ekkor kerítenénk sort 21 óráig.

Az estre készülünk szendvicsekkel, hozhattok ti is finomságokat, innivalót a közösségi élményhez.

Kérünk Benneteket, hogy néhány nappal estünk előtt jelezzétek, hogy milyen alkotással szeretnétek részt venni (az est előtti szerdáig), ennek azért van jelentősége, hogy a sorrendet néhány formai szempont mentén meghatározhassuk (pl. zenekar beállása, színpadi elemek elrendezése, atmoszféra; ugyanakkor létezik olyan is, hogy csak egy szék szükséges az előadáshoz). (Pl. így jelezzétek: „Cormac McCarthy, regényrészlet felolvasása, egy szék, 6 perc” stb, vagy „Ottlik-jelenet, 3-an a színpadon, egy lámpa szükséges, 10 perc”).  Arra kérünk Benneteket, hogy 10 percnél nagyon kivételes esetben legyen csak hosszabb a jelenet.

(Kérlek, minél előbb jelezzetek vissza, hogy tudtok-e jönni, erre a címre írjatok: kereszturi.szabolcs@gmail.com, és tőlem ezen a számon tudtok kérdezni: 06-20-916-27-41).

Helyszín: Kubinyi Magdinál, Csolnokon, a Tavasz utca 2-ben, útbaigazítás Magditól: 06-70-433-7767

 

Várunk szeretettel:                                                                                        Magdi, Szabolcs 

Nyári kávézó a FÉM Arts és Caféban

2021.06.19. - 15:30

2021. június 19., szombat, 15:30 -17:30
Nyári kávézónkat egy különleges helyen tartjuk, a FÉM Arts és Caféban (Váci utca 40. (Bejárat az Irányi utcából) V., Budapest)

Vendéglátónk Jendrics Anikó lesz, aki 1999-ben végzett a Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület Tündérhegyi Szocioterapeuta Képzésén. Ott szerzett tudását a színház területén kamatoztatta.
A Fészek Színház 2001-ben diákszínházként indult, majd 2009-ben a alakult meg a független színház. 2018-tól vannak a Váci utca 40-ben, itt tartjuk a mostani kávézónkat.
A FÉM-et azzal a céllal hozták létre, hogy helyet kapjon a színház, saját előadásokkal és vendég játékokkal, másodsorban pedig más művészeti ágak is otthonra leljenek. A művészeti projektek középpontjában szinte minden művészeti ág megtalálható. Jelen van tánc, zene, képzőművészet, film, irodalom is.
Anikó erről az izgalmas húsz évről mesél nekünk. Várunk benneteket szeretettel!
A FÉM-ben saját büfé működik, ne hozzatok most piknikre valót, hanem fogyasszatok el egy kávét, üdítőt, szendvicset, ha megszomjaztok, megéheztek.
https://www.facebook.com/events/109149571259113?ref=newsfeed

 

CHALLENGING TIMES 4 szociális művészeti projekthez lehet kapcsolódni a világ minden tájáról

2020.04.01. - 00:00

Térbeli távolság – szellemi és lelki kapcsolat

Társadalmi művészeti ajánlatok

CHALLENGING TIMES

stART international e.V. emergency aid for children

https://sites.google.com/view/challenging-times/ 

 

CHALLENGING TIMES
E cím alatt foglaljuk 4 szociális művészeti projekt ajánlatunkat össze.
A CHALLENGING TIMES bevált és új szociális művészeti projekteket ajánl fel minden érdeklődő
számára a jelen helyzetben, amikor aggodalom, félelem és egyes esetekben pánik terjed el az
emberek között.

CHALLENGING TIMES

E cím alatt foglaljuk 4 szociális művészeti projekt ajánlatunkat össze.

A CHALLENGING TIMES bevált és új szociális művészeti projekteket ajánl fel minden érdeklődő

számára a jelen helyzetben, amikor aggodalom, félelem és egyes esetekben pánik terjed el az

emberek között.

CsatolmányMéret
1. Meghivó.pdf303.67 KB
3.Rita_.ungar_..pdf296.22 KB
4.Nicoletta.ungar_.pdf365.61 KB
5.Katrin.ungar_.pdf260.42 KB
6.Franziska.ungar_.pdf295.41 KB

MMSZKE Téli Kávézó - Justin Mónival és a kuruzsló törvényről

2020.02.15. - 17:00

kávézóTéli kávézónk első részében megismerkedhettek az MMSZKE egyik új kiképző terapeutájával, Justin Mónival. Fogadjátok őt szeretettel.


Az alkalom második felében beszélgetést tervezünk a már sokat emlegetett Btk. módosításról, avagy "kuruzsló törvényről". Itt a kávézó oldalon beszélgettünk már erről, de addigra lehet, hogy lesznek új állásfoglalások, fejlemények. Mindenképp érdemes a hogyan továbbról eszmét cserélni.

Az eseményre jelentkezni itt a FB-n lehet.

Belépő egy kis enni-innivaló.

Várunk benneteket szeretettel!

https://www.facebook.com/events/836395213448941/

Művészetterápia - Ingyenes bemutató alkalom

2020.02.13. - 17:30


A művészet az az eszköz, amellyel kifejezhetővé válik mindaz, ami bennünk van, ami mozgat és amit szavakkal nehéz elmondanunk.
Az alkotó folyamat során egy olyan lelassult tér - idő állapotba kerülhetünk, ahol megnyílnak azok a kapuk, amikor egyrészt közelebb kerülünk önmagunkhoz, másrészt viszont eltávolodunk magától az adott helyzettől, amiben vagyunk; problémáktól, amik foglalkoztatnak, egyszóval a bennünk kavargó tudatos és tudattalan érzésektől, gondolatoktól. Egy légüres térbe érkezünk, ahol egy távolabbi perspektívából szemlélhetünk önmagunkra, és ezen a nyugvóponton új utak, lehetőségek és megoldások várnak ránk.
A csoporttagok külső szemlélőként visszajelzéseikkel, esetleges új szempontok behozásával segíthetik ezt a folyamatot.