Események

Események

Élő szóval az olvasásért és a közösségépítésért

Időpont
-

Tisztelt Hölgyem, Uram,

Bumberák Maja mesemondó, művészetterapeuta, a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület képviseletében tart 2 mesefoglalkozást Budapesten a Napraforgó Egyesített Óvoda Virágkoszorú Tagóvodájában, a VIII. kerületben,  2024. február 23-án. A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

#konyvfovaros2023 #könyvfőváros2023 #budapestkonyvfovaros2023 #budapestkönyvfőváros2023 #könyvfőváros #budapestolvas

az esemény fb linkje: https://fb.me/e/gqq9XDkl8

tisztelettel

Bumberák Maja, mesemondó

Élő szóval az olvasásért és a közösségépítésért

Időpont
-

Tisztelt Hölgyem/Uram,

tisztelettel meghívom önt a következő eseményre:

Bumberák Maja mesemondó, művészetterapeuta, a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület képviseletében tart két foglalkozást Budapesten a Bástya óvodában 2024. február 21-én. A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg. Maja a foglalkozásokról így nyilatkozik:

„Nap mint nap tapasztaljuk, hogy már kicsi kortól sok (és egyre több) időt töltenek a gyerekek a képernyő előtt, kész képeket kapva kívülről, tömegével,  egyre nagyobb kihívás a felnövekvő generációk számára, hogy olvasóvá váljanak. És egyre kevesebb szülő van, aki minőségi időt tölt gyerekeivel, mesél illetve olvas nekik és velük. A pályázat keretében megvalósuló foglalkozásokat óvodákba, általános iskolába szeretném elvinni. A mai világban, ahol a másodlagos szóbeliség egyre nagyobb teret nyer, és az olvasás fókuszált folyamatát egyre nehezebb elvégezni, és ahol a közösségek nagyon töredezettek, az élő szavas történetmesélés és az interaktív foglalkozás kiváló eszköz lehet, amely késszé tesz az olvasásra, és megszeretteti az írott szövegekkel való mélyebb ismerkedést.”

A Bástya óvodában tartott első foglalkozás kalandosra sikeredett, mivel foglalkozás közben bombariadó volt. A foglalkozás második részét a tornateremben tartottuk meg, ahol a gyerekeket szórakoztattuk, amíg a tűzszerészek és a rendőrök elvégezték a szükséges munkát. A munkatársakkal és a gyerekekkel is nagyon összekovácsolt minket ez az élmény. Nyitott szívvel fogadták első foglalkozásunkat, visszavárnak. Megtapasztaltuk az élő szó, a mesék, történetek, s a gyerekkönyvek erejét.

Az esemény fb linkje: https://fb.me/e/4dYFJGE0W

tisztelettel

Bumberák Maja, mesemondó

MMSZKE Kávézó

Időpont
-

https://www.facebook.com/events/1113536946728495?ref=newsfeed

Tavaszi kávézónkon vendégünk lesz Dr. Lips Adrián, programjának címe: Művészetterápiás önismeret mint öngyógyító folyamat
"A fényednek be kell aranyoznia a helyet, ami sötét/Tu luz debe alumbrar un lugar oscuro
Az előadásomban művészetterápiás önismereti szempontból vizsgálom a „Nincs több szóbeli bántalmazás! – A fényed visszaszerzése” című kiállításomra készített festményeimet. Az
alkotások létrejöttét a 2015 és 2022 közötti időszak saját élményei inspirálták és egy - jelenleg is folyamatban lévő - öngyógyító folyamat részét képezik. A prezentációt követően mindenkit egy könnyed, kreatív gyakorlatra invitálok, amelynek keretében a résztvevőknek lehetőségük lesz a képekre és önmagukra is reflektálni."
A délután tervezett beosztása:
16:30-18:00 Előadás és gyakorlat
18:00-18:15 Szünet
18.15-19:00 MMSZKE Aktualitások
Belépő egy kis enni-innvaló.
Ezen esemény online most nem látogatható, csak személyesen.
Az eseményre az MMSZKE kávézóban tag művészetterapeuták érkezését várjuk, külsős vendégeket nem fogadunk.

ELTE - élőszavas mesemondás művészetterápiás csoportról előadás

Időpont
-

MEGHÍVÓ

Szeretettel várunk minden érdeklődőt műhelyünkön az ELTE TÁTK Szociális Munka Tanszékén február 29-én délután 17:00 órától, melyen a BMSZKI Táblás utcai hajléktalan átmeneti szállójának lakói számára tartott, élőszavas mesemondásra és történetmesélésre épülő művészetterápiás csoportunkat fogjuk bemutatni. Szeretnénk megosztani tapasztalatainkat, és módszertani elgondolásainkat. Az alkalmon a rövid előadást interaktív műhely követi.

A csoportot tartja Bumberák Maja mesemondó, szociológus és Visnyei Emőke szociális munkás, logoterápiás tanácsadó. Mindketten a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesületben végzett művészetterapeuták.

További részletek az alábbi linken találhatók:

https://www.tatk.elte.hu/content/eloszavas-mesemondas-es-tortenetmeseles-a-szocialis-munkaban.e.2806

Élő szóval az olvasásért és a közösségépítésért

Időpont
-
Bumberák Maja mesemondó, szocioterapeuta a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület képviseletében tart foglalkozást pedagógusoknak a Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnáziumban, 2024. február 19-én. A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Élő szóval az olvasásért és a közösségépítésért

Időpont
-

https://www.facebook.com/events/301011462980946/?ref=newsfeed 

Bumberák Maja mesemondó, művészetterapeuta, a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület képviseletében tart foglalkozást Budapesten a Bástya óvodában két csoportnak 2024. február 15-én. A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.