Élő szóval az olvasásért és a közösségépítésért

Élő szóval az olvasásért és a közösségépítésért

Időpont
-

Tisztelt Hölgyem/Uram,

tisztelettel meghívom önt a következő eseményre:

Bumberák Maja mesemondó, művészetterapeuta, a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület képviseletében tart két foglalkozást Budapesten a Bástya óvodában 2024. február 21-én. A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg. Maja a foglalkozásokról így nyilatkozik:

„Nap mint nap tapasztaljuk, hogy már kicsi kortól sok (és egyre több) időt töltenek a gyerekek a képernyő előtt, kész képeket kapva kívülről, tömegével,  egyre nagyobb kihívás a felnövekvő generációk számára, hogy olvasóvá váljanak. És egyre kevesebb szülő van, aki minőségi időt tölt gyerekeivel, mesél illetve olvas nekik és velük. A pályázat keretében megvalósuló foglalkozásokat óvodákba, általános iskolába szeretném elvinni. A mai világban, ahol a másodlagos szóbeliség egyre nagyobb teret nyer, és az olvasás fókuszált folyamatát egyre nehezebb elvégezni, és ahol a közösségek nagyon töredezettek, az élő szavas történetmesélés és az interaktív foglalkozás kiváló eszköz lehet, amely késszé tesz az olvasásra, és megszeretteti az írott szövegekkel való mélyebb ismerkedést.”

A Bástya óvodában tartott első foglalkozás kalandosra sikeredett, mivel foglalkozás közben bombariadó volt. A foglalkozás második részét a tornateremben tartottuk meg, ahol a gyerekeket szórakoztattuk, amíg a tűzszerészek és a rendőrök elvégezték a szükséges munkát. A munkatársakkal és a gyerekekkel is nagyon összekovácsolt minket ez az élmény. Nyitott szívvel fogadták első foglalkozásunkat, visszavárnak. Megtapasztaltuk az élő szó, a mesék, történetek, s a gyerekkönyvek erejét.

Az esemény fb linkje: https://fb.me/e/4dYFJGE0W

tisztelettel

Bumberák Maja, mesemondó