Költői est Csolnok

The service having id "google_buzz" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
2021.07.03. - 17:00

Kedves Barátaink,

szeretettel várunk Benneteket 2021. július 3-án, szombaton, 17 órakor kezdődő költői estünkre. Első alkalmunk során hallottunk novellákat, verseket, regényrészletet, zenei előadást, láttunk kis színpadi jelenetet, művészi fotót, amelyek során a bennünk visszhangra talált szavak, gondolatok adják a következő est témáját, ezek alapján inspirálódhatunk, de más témával is érkezhetünk. (a hívószavak a következő oldalon találhatók, sárgával jelölve). Annak is örülünk, ha egymással összedolgozva adtok elő egy-egy kisebb jelenetet, performance-t. Az is előnyös lehet, ha röviden beszéltek az előadás előtt arról, hogy miért pont ezzel a darabot hoztátok. Aki nem volt jelen előző alkalommal, teljes mértékben és értékűen be tud csatlakozni a folyamatba, akár nézőként, hallgatóként is.

Az estnek szeretnénk egy kis formát adni: 17 órakor kezdünk az előadásokkal, utána rövid pogácsa- és ivószünet következik, majd közösen beszélgetnénk az előadás során felmerülő érzéseinkről, gondolatainkról, és ezután lenne alkalmunk kötetlen beszélgetésekre az udvaron, a kertben, és a kulináris élvezetekre is ekkor kerítenénk sort 21 óráig.

Az estre készülünk szendvicsekkel, hozhattok ti is finomságokat, innivalót a közösségi élményhez.

Kérünk Benneteket, hogy néhány nappal estünk előtt jelezzétek, hogy milyen alkotással szeretnétek részt venni (az est előtti szerdáig), ennek azért van jelentősége, hogy a sorrendet néhány formai szempont mentén meghatározhassuk (pl. zenekar beállása, színpadi elemek elrendezése, atmoszféra; ugyanakkor létezik olyan is, hogy csak egy szék szükséges az előadáshoz). (Pl. így jelezzétek: „Cormac McCarthy, regényrészlet felolvasása, egy szék, 6 perc” stb, vagy „Ottlik-jelenet, 3-an a színpadon, egy lámpa szükséges, 10 perc”).  Arra kérünk Benneteket, hogy 10 percnél nagyon kivételes esetben legyen csak hosszabb a jelenet.

(Kérlek, minél előbb jelezzetek vissza, hogy tudtok-e jönni, erre a címre írjatok: kereszturi.szabolcs@gmail.com, és tőlem ezen a számon tudtok kérdezni: 06-20-916-27-41).

Helyszín: Kubinyi Magdinál, Csolnokon, a Tavasz utca 2-ben, útbaigazítás Magditól: 06-70-433-7767

 

Várunk szeretettel:                                                                                        Magdi, Szabolcs