Önismereti túra és művészetterápiás foglalkozás a Börzsönyben

The service having id "google_buzz" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
2020.02.14. - 18:30

https://www.facebook.com/events/775207206240044/ 

Önismereti túra és művészetterápiás foglalkozás a Börzsönyben

Téma: Változás - Belső és külső erőforrásaim (tél végén, tavasz előtt). Mi teszünk, mire van szükségünk a változáskor?

Két napos önismereti programra hívlak benneteket a Börzsönybe Királyrétre, amiben az 5 főszereplő közül az egyik Te vagy, a további négy: a Csoport, a Természet, a Mozgás és az Alkotás.
Aktív két napunk lesz, ami várhatóan testileg és lelkileg is átmozgat majd minket. A túra nehézségét a csoportba jelentkezők tapasztalatának és céljának megfelelően fogom megtervezni. Ami biztos, hogy Királyrétről indulunk és ide is érkezünk vissza. A művészetterápiás foglalkozás a szálláson lesz, ami kb. 3 órát ölel körbe majd a napunkból, az estét pedig közös főzéssel, vacsorával zárjuk.

Témának ez alkalommal a változást, a változásra való felkészülést, megélést és az erőforrásokat választottam az évszakváltás közeledtéhez illeszkedve. Télen a természet visszahúzódik, az év végi ünnepek után általában mi is lelassulunk, majd a tavasz közeledtével töltekezünk, megújulunk, kinyílunk. Mi történik a két időszak között (tél-tavasz)? Mire van szükségünk? Mi kell ahhoz, hogy minden erőforrást összegyűjtsünk, amire szükségünk van? Mindenki másként éli meg ezt az időszakot, mi a figyelmünket most arra fogjuk irányítani, hogy az "itt és most"-ban mi ad nekünk erőt, mire van szükségünk, mi boldogít. A téma megajánlás, ha érdekel a program, de ha más téma foglalkoztat, hozd el bátran, örömmel fogadom.

#Önismereti túra
Célja a testi-lelki egészség megőrzése/javítása. A testmozgásnak, a természetben való jelenlétnek életminőség megőrző szerepe van. Direkt és indirekt módon dolgozunk a természet, a táj, a terep, az aktuális évszak szimbólumaival. A természet lesz a MI segítőnk, az önmagunkra és egymásra való odafigyelésben a túra során.

Ami a túrázáshoz szükséges: időjárásnak és terepviszonyoknak megfelelő öltözet és felszerelés: pl. bakancs, esőkabát, folyadék és elemózsia stb. A túrán mindenki önmagért vállal felelősséget.

#Művészetterápiás foglalkozás
Mi a művészetterápia?
A művészetterápia a művészet (zene, tánc, képzőművészet, dráma, irodalom stb.) kreatív folyamatait hívja segítségül, hogy érzéseinket, gondolatainkat képesek legyünk megfogalmazni, kimutatni, megélni, feldolgozni. Az alkotások során nincs szükség művészi tehetségre, vagy előzetes szak- és eszközhasználati tudásra. A foglalkozások a szabad önkifejezésre, biztonságos és bizalmas környezetre fektetik a hangsúlyt.
A foglalkozás célja, hogy teret és időt biztosítson neked és a csoportnak a szabad és biztonságos önkifejezésre.
Minden eszközt és technikai tudnivalót biztosítok.

#Túra és alkotás
Az önismereti munka jelen lesz a túra és az alkotás során egyaránt. A túra élményeivel, kérdéseivel tovább foglalkozunk a délutáni művészetterápiás foglalkozáson.

#Találkozó:
2020. február 14. péntek este 6 óra és 7 óra között a királyréti Hiúz Háznál

#Búcsúzás:
2020. február 16. vasárnap délután 4-5 óra között.

#Szállás
Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont a Hiúz Házban
4 és 2 fős szobákban
Közös fürdőszoba és konyha, ahol a vacsorát és a reggeliket készítjük.

#Utazás
Telekocsi rendszerben, amennyiben ez nem megoldható akkor vonattal. Az utazás költségeit a program díja nem tartalmazza.

#A program díja:
22.000,- Ft/fő
Az ár tartalmazza a szálláson a két éjszaka árát, a két vacsorát (péntek, szombat), és a két reggelit (szombat, vasárnap), az önismereti túra és a művészetterápiás foglakozást, valamit a művészetterápiás foglalkozáson használt eszközöket.
Fizetési határidő: 2020. január 28.

#Létszám
Minimum 2 fő, maximum 10 fő.

#Jelentkezés
Határidő: 2020. január 28.
E-mailben a nacsanora@gmail.com e-mail címen.

Ha csak túráznál, akkor nézelődj a Lizzard Outdoor - Leguán Osztag Természetjáró Egyesület eseményei között.
Ha csak a művészetterápia érdekel, akkor kérj egyéni foglalkozást vagy kövesd az oldalam, hamarosan újabb programokkal jelentkezem.

Kérdéseiddel fordulj hozzám bizalommal, írj e-mailt vagy hívj a e- +36205931063 telefonszámon.

Várlak a csoportba!
Minden jót, addig is!

Nacsa Nóra
Outdoor Tréner, Life Coach,
Művészetterapeuta jelölt