Alkoss, érezz, gyógyulj művészetterápiás csoport

The service having id "google_buzz" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
2021.07.27. - 14:34

https://www.facebook.com/alkoss.erezz.gyogyulj 

Emlékezem - muszáj inni – sóvárgás - valamikor 2009 nyarán
Reggel 5 óra. Fáj a fejem, kóválygok, undorító a képem, dagadt, piros a szemem, a gyomrom émelyeg.
Tegnap megint sokkal többet ittam, mint akartam. Tudtam pedig, hogy ma 200 km-t kell vezetnem. Délután 2 körül indulok. Próbálok tevékenykedni, hogy eltereljem a figyelmem a szemem előtt lebegő hideg sörről, ami enyhíthetné rosszullétem, mosogatok, takarítok, vendégeim jönnek. Ma nem iszom. Becsszó, esküszöm, ma biztos nem. Lassan telik az idő, szorongani kezdek. Vánszorognak a percek,…..úristen, szétszakad a fejem, a jól bevált pirula sem segít. Vizet kéne innom, vagy inkább fél pohárka sört. Hányingerem van. Sört…. Nem! Csak egy fél pohárnyit…. Nem! Egyre nagyobb a feszültség bennem. Már remeg minden porcikám. Sört! Nem szabad, felelőtlenség! Nem bírom ki. Elkeseredés tör rám. Számolok, addig van még jó pár óra, majd eszek valamit, iszok kávét, minden rendben lesz. Á, nem! Nem szabad, hess-hess jéghideg megváltó. Aztán egy pillanat alatt ott termek a hűtőnél és már szisszen is a hűs dobozos.
Kettőt ittam meg délig. Bűntudat, önmarcangolás, gyötrő lelkiismeret-furdalás mellett. Nehogy észrevegyék rajtam az alkohol szagát, nehogy megállítson a rendőr, nehogy balesetet okozzak, nehogy elfelejtsem kivinni a szemétbe az üres dobozokat, nehogy többet igyak,……..
A sóvárgás, hogy kicsit jobban érezzem magam testileg-lelkileg, a kényszeres gondolataim felülírták maradék ép eszem. Újra és újra átélve évekig mindezt és ez az állapot csak romlott.
Kedves nem függők, ilyen, mikor a sóvárgás egyre erősebb.
Kedves függő, neked talán ismerős érzések.
Sokáig ámítottam magam, hogy egyedül sikerül megoldanom függőségem. Évekig próbálkoztam. Nem sikerült egyedül.
Kérj segítséget. Megértelek, ha nehéz a szégyen miatt. A szégyen túlélhető és gyógyul egy elfogadó segítő térben. Ám ha függőséged abba a stádiumba ért, ha rendszeresen arra használod, hogy szorongásod csökkenjen, ha mindent a szer fogyasztása köré szervezel, ha hazudsz másoknak, magadnak is a mennyiséget tekintve, ha látod, hogy árt neked, az egészségednek, a kapcsolataidnak, mégis újra és újra fogyasztod... ez egyre rosszabb lesz.
Szeretettel várlak segítő beszélgetésre. Az első alkalom ingyenes.
Ha van ilyen ismerősöd, kérlek ajánld neki ezt a lehetőséget. Köszönöm.
Szeptembertől JÓZANODÓ női csoportot tervezek (nőknek, akik lányok, anyák, feleségek, üzletasszonyok, nyugdíjasok, bárhogy hívhatod magad), ahol együtt gyógyulunk, őszintén megosztjuk megéléseinket. Írj ímélt, ha érdekel.
Eördög Judit, integrál szemléletű szocio/művészetterapeuta, integrál tanácsadó
juditeordog.jozansag@gmail.com