“SOULBOOST” Lélekimmunerősítő Művészetterápia Csoportfelhívás

The service having id "google_buzz" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
2020.11.12. - 18:00

“SOULBOOST” Lélekimmunerősítő Művészetterápia Csoportfelhívás
~ 6 alkalmas alkotásközpontú önismereti művészetterápiás zárt csoport az őszi legyengülés ellen, általános lélekimmunerősítés képzőművészeti, mozgásos, zenei és irodalmi technikákkal fűszerezve ~
Ez az őszi 6 alkalmas csoport meghív arra, hogy képzőművészeti, mozgásos, zenei és irodalmi technikákkal kísérletezve tudatosabban, elfogadóbban és felfedezően tudd megélni hétköznapjaidat. Megfigyeljük, hogyan hatott ránk az elmúlt időszak, és milyen gondolatok, érzések határoznak meg. A művészetterápia lehetővé teszi, hogy mindenki a saját, belső világával dolgozhasson - láthatóvá, kézzelfoghatóvá tegye azt. Eszközt is adhat ahhoz, hogy ez a világ alakítható, határai átrajzolhatóak legyenek. Az alkotások és az alkotási folyamat elemzésével rátekinthetsz akár mélyebb elakadásokra is, együtt egy ítélkezésmentes, elfogadó csoportban ezekre reflektálva képessé tehetnek az énhatékonyságra, változásra. Rajzolás/festés, mozgás, zene és kollázs technikák segítségével ki is bontjuk ezeket a témákat. A komplex művészetterápia eszközrendszerét felhasználva olyan technikákat alkalmazunk, melyek kimozdíthatnak a megszokott látásmódból és működésből, így egy magasabb szintre emeljük az önismereti munkát. A csoport zárt jellegű, hogy biztonságban és kellően elmélyülve éljük meg együtt a 6 alkalmas folyamatot.
Lesznek közös és páros gyakorlatok is, relaxáció a magunkra figyeléshez és belső képeink mozgosításához, magaslatok és mélységek, zenével és sok alkotással egy támogató, elfogadó közegben. A részvételhez semmilyen művészeti előképzettség, készség nem szükséges.
Összetétel:
- a csoportlétszám korlátozott: minimum 6 fő - maximum 10 fő
Adagolás:
- hetente 1 alkalom (2 óra)
- Csütörtökönként 18:00-20:00-ig
- 2020. november 12. - december 17.
Hely:
- Astoria, MMSZKE (Budapest, Kossuth Lajos u. 17, 1053)
Hatások:
- alkotói folyamat során lelassult tér és idő állapota
- közelebb kerülés önmagunkhoz
- közös alkotás öröme és gazdagsága
- önelfogadás és mások megismerése
- újabb és távolabbi perspektívákból szemlélődés lehetősége
- művészeti eszközök és módok kipróbálása
- kreativitásfejlesztés, lélekfrissítés
- blokkoló tényezők megtalálásának lehetősége és azok feloldása csoportmunkában
- támogató és biztonságos közeg megtapasztalása
A "SOULBOOST” csoportot javaslom, ha:
- érdekel az önkifejezés művészeti technikákon keresztül
- szeretnéd jobban megismerni önmagadat
- szívesen alkotnál, de eddig nem tudtál rá időt szakítani
- új inspirációkat keresel
- szeretnéd megtapasztalni az önfeltárás élményét egy zárt csoportban
- szeretnél még jobban megtanulni egymásra figyelni és elfogadni
- szeretnéd újra megtalálni állandó értékeidet a változó élet áramlásában
- szívesen alkotnál másokkal együtt 6 héten keresztül heti 2 órában
Díja:
30.000 Ft / fő / 6 alkalom
(Az anyag és eszközhasználat benne van az árban.)
Jelentkezési határidő:
2020. november 9. (Rövid bemutatkozással és 10.000 Ft előleg befizetésével)
A jelentkezéseiteket egy rövid bemutatkozóval a lorincz.beatrix@gmail.com email címre várom, és a helyeteket fixálni a csoportban pedig 10.000 Ft előleg befizetésével tudjátok a fent megnevezett határidőig.
Ha felmerülne bárminemű kérdés/kérés a csoporttal és a fizetési ütemezéssel kapcsolatosan, szívesen válaszolok. Keressetek bátran!
A csoport november 12-én indul minimum 6 fő jelentkezése esetén!
Túljelentkezés esetén pedig további csoportok indulnak.
A foglalkozásokat Lőrincz Beca művészet- és közösségfejlesztő terapeuta tartja.
Bemutatkozás:
Filmes tanulmányaim után a festészeti technikák és a segítő szakma iránti komolyabb elköteleződésem egy budapesti belvárosi stúdióban a Painters Palace-ban indult útjára 2015-ben. Azóta e tevékenységek és az alkotás öröme köré szerveződött az életem. Alkotásaimon keresztül dolgozom fel érzelmeimet, gondolataimat és ezen tapasztalatok alapján indultam el a segítő szakmában is.
A Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület (MMSZKE) - szocio- és művészetterapeuta közösségfejlesztő csoportvezető 3 éves kiképzését fejeztem be idén januárban. Már évek óta vezetek és szervezek különböző kézműves foglalkozásokat gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt. Táboroztatásokban, valamint magyar és külföldi fesztiválokon alkotóműhelyek szervezésében és lebonyolításában is sikerült mélyreható tapasztalatokat szereznem. Terapeuta kiképzésem során saját csoportos foglalkozásaimon a zene és a színek gyógyító metódusa volt fő fókuszom, ami saját alkotásaimon is megjelent később. 2017-ben elkezdtem saját projektemet BPM-ocean Project néven, és az utóbbi 3 évben számos fesztiválra nyílt lehetőségem kiszervezni a foglalkozásokat.